Homepage » Mc Jaco's Blog » Alles gaat voorbij

Alles gaat voorbij

Gepubliceerd op 22 september 2019 09:23

Alles gaat voorbij

Alles gaat voorbij, je diepste verdriet, je meest intense vreugde;
Treur niet omdat “iets mooi” voorbij is,
wees Dankbaar omdat je dit hebt mogen ervaren / beleven;

Blijf niet “hangen” in gevoelens van pijn en gekwetstheid;
wees bewust dat het “gevoelens” zijn, en wees blij dat je er doorheen bent geraakt;

Alles gaat voorbij, soms treuren wij om dit gegeven; soms zijn we opgelucht net omdat het voorbij is…  Zo kan je nog eens zien dat de Werkelijkheid neutraal is, en er is altijd een PLUS kant en een MIN kant in die Werkelijkheid. Wij (mensen) geraken, wat dit betreft, in de problemen omdat wij (meestal) PLUS als iets “goed” beschouwen en MIN als iets “slecht”. Velen gaan tegelijk “ten strijde trekken”; dat slechte moet je bevechten, dat mag er niet zijn, weg ermee ... Hierdoor creëren wij zelf een onevenwicht, we geraken uit balans… het Leven wordt gevuld met “realiteit” = normen, dikwijls moraliserend; overtuigingen en dogma’s.


Een dogma is een leerstelling die als onbetwistbaar wordt beschouwd door een religie, ideologie of andere organisatie. Een dogma is een fundamenteel concept ter onderbouwing van een gedachtegoed; daarom wordt de aanhanger van dit gedachtegoed geacht er niet van af te wijken en het nooit te betwisten of te betwijfelen.
De combinatie van deze aspecten van de Realiteit met “individueel te leven op het niveau van Ego en Persoonlijkheid”, zorgt dat er een drang ontstaat om, al diegenen die hierover anders denken, een andere mentaliteit hebben en vooral als ze dit zo Leven, die individuen proberen te overtuigen dat zij verkeerd leven en best “onze & mijn” mentaliteit en normen gaan kopiëren in hun leven.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.